Zonder woorden

’n zeer kort verhaaltje

Het is zaterdagochtend en Watson en ik zitten aan de ontbijttafel, hij met de weekendkrant, ik met het bijhorende magazine.

“Weet gij welke John de inventieve Q speelde in de Bond film Die Another Day?” vraag ik. Ik heb nooit wat met die films gehad maar hij kent ze allemaal.

“Cleese”, antwoordt hij terwijl hij ijverig nulletjes en eentjes invult op de binaire puzzel. Duidelijk een zwaar geval van beroepsmisvorming.

“Zijde zeker? Als ik ‘Cleese’ invul dan wordt het tweede woord ‘EE’. Dat slaat toch nergens op?”

“Heel zeker!”

“Vreemd.”

Pas na enkele minuten dringt het tot me door dat ik de verkeerde lijn heb ingevuld. Miljaar.  Ik neem nog een hap van mijn stokbrood en drink een slok koffie uit Watson’s kop (de koffie is altijd beter aan de overkant).  Enkele jaren geleden zei ik hem nog – geheel nietsvermoedend – dat kruiswoordraadsels oplossen een typische bezigheid is voor gepensioneerden met beginnende dementie.  Tot we onlangs zelf een abonnement op de krant namen en ons als gekken op de puzzels stortten. Een veeg teken.

Ik werk mijn puzzel af en start aan de crypto.   Variéténummer met muizen en kuikens, in het Engels. Da’s een makkelijke. Peepshow. Watson leest ondertussen de krant.  “Pfff, vijf euro vijftig om uw boodschappen te laten klaarzetten in de Colruyt”, zegt hij. “Zo duur.”

“Ik ken nochtans vrouwen met kinderen die dankbaar gebruik maken van die service”, antwoord ik.

“Als dat ervoor kan zorgen dat die vrouwen …”

daarmee geholpen zijn, denk ik.

“…met hun kinderen uit de winkel blijven als ik daar moet zijn”, zegt Watson.

Ja, wij verstaan elkaar zonder woorden…

 

Geef me een like en ik blijf schrijven, geef me geen like en ik blijf ook schrijven ;-).  Likes zijn volledig anoniem :-).

4 thoughts on “Zonder woorden

    • Miss Mockingbird says:

      Oh ow, mijn copyright voelsprieten slaan alarm ! Gewoon vergeten, die zin. Hij is slecht ! Slecht, zeg ik u ! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.