‘n Slapende herder

De herdertjes lagen bij nachte,
Ze lagen bij nacht in het veld;
Ze hielden vol trouwe de wachte,
Ze hadden hun schaapjes geteld.
Daar hoorden ze d’engelen zingen,
Hun liederen vloeiend en klaar
De herders naar Bethlehem gingen,
‘t liep tegen het nieuwe jaar.

Enkele uren voor kerstavond kwam mijn vriend Watson – het gezicht verscholen achter een woeste haargroei – thuis van een drie weken durende trektocht doorheen Tasmanië. Het verbaasde me dat baardmensen zich in tijden van terreur onherkenbaar naar de tarmac konden begeven, met een aangezicht dat in niets meer leek op de naakte foto van hun paspoort. Het kon niet anders dan dat het luchthavenpersoneel zich reeds in hogere kerstsferen had bevonden en Watson verkeerdelijk voor een schaapsherder had aanzien.

Ginger, onze jongste hond, was bij zijn aankomst door het dolle heen en likte aanstonds z’n gehele baard volledig ‘schoon’, waardoor er voor mij niet veel meer overbleef dan een hygiënische afstandskus. Ginger is een jaloerse tik.

Watson en ik hadden afgesproken dat hij ten laatste die dag terug thuis zou zijn. Hoewel ik me prima alleen kan vermaken, bestaat er wat mij betreft niets zieligers dan kerstavond alleen te moeten doorbrengen. Been there, done that, it sucked.

Getroffen door een uiterst zeldzaam perfect-housewifegevoel, dat ondertussen godzijdank spontaan verdwenen is, had ik gezorgd voor een aangename ontvangst met verse, geurige koffie en Watson’s favoriete taart.

We hadden een gezellig dineetje, waarna de vermoeiende reis haar tol eiste. Watson viel prompt in slaap.

En zo kwam het dat ik op kerstavond dan toch nog alleen was – maar allerminst eenzaam, in het gezelschap van een slapende herder die al zijn schaapjes had geteld en in zijn kribbe lag, verzonken in een diepe slaap, tot het ochtendgloren van de volgende dag.

 

Geef me een like en ik blijf schrijven, geef me geen like en ik blijf ook schrijven ;-).  Likes zijn volledig anoniem :-).

7 thoughts on “‘n Slapende herder

    • Miss Mockingbird says:

      Ik zou zeggen: ik probeer zelf iets te zingen, maar dan loopt mijn blog geheid leeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.