Plots …

‘n zeer kort verhaaltje

Vaak krijg ik zomaar een zotte gedachte in mijn hoofd die naadloos – en doorgaans zonder enig schijnbaar verband – naar een andere zotte gedachte overspringt, die op haar beurt ook zomaar naar een andere zotte gedachte overspringt, die op haar beurt ook zomaar naar een andere zotte gedachte overspringt, die op haar beurt … Afin, ge begrijpt me wel. Dergelijke toestanden doen zich meestal voor wanneer ik onder de douche sta en mezelf sta in te zepen, edoch zonder zeep, wat een zodanig automatische handeling is geworden dat de zotte gedachten al gauw vrij spel krijgen.

Zo zag ik een paar dagen geleden een filmpje waarin een klein harig hondje op z’n kop kreeg – figuurlijk dan – nadat het had zitten knabbelen aan de lippenstift van het bazinnetje.  Het beestje had zich daardoor voorzien van een aandoenlijke rode smikkel en dito gekleurde pootjes.

Deze morgen, onder het warme stromende water, edoch zonder zeep, moest ik plots weer aan het filmpje en de kleur van de lippenstift denken, wat me plots deed denken aan het Engelse woord mercury, wat me plots deed denken aan onze oudste hond Fred, en hoe die er dan zou uitzien indien hij mijn lippenstift zou uitproberen (gesteld dat ik zoiets ooit in mijn bezit zou hebben) en dat ik hem dan Fred Mercury zou kunnen noemen, wat me uiteraard niet zo plots deed denken aan Freddy Mercury, een van de beste popzangers die de geschiedenis gekend heeft en die ons helaas veel te vroeg verlaten heeft, wat me plots deed denken aan die keer dat Paul McCartney de toegang werd geweigerd tot een of ander feestje omdat de jonge buitenwipper hem niet herkende en zelfs niet kende, wat me deed beseffen dat roem helaas echt wel vergankelijk is, zelfs al ben je dan ooit een Beatle geweest, wat me plots deed denken aan het feit dat mijn eigen idolen er ooit (liever later dan vroeger) niet meer zullen zijn en ik vroeg me af hoe lang hun muziek nog gespeeld zal worden als ook diegenen die hen gekend hebben het leven verlaten zullen hebben.

Daarna begon ik luidkeels mee te zingen met het lied dat plots opborrelde in mijn hoofd.

 

Geef me een like en ik blijf schrijven, geef me geen like en ik blijf ook schrijven ;-).  Likes zijn volledig anoniem :-).

2 thoughts on “Plots …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.