‘t Kot was te klein

Op een keer deed zich het volgende scenario voor in het bedrijf waar ik werkte als Facility Manager. Tijdens de wekelijkse bouwvergadering vertelde de architect schoorvoetend dat er een ‘probleempje’ was met de bouwplannen, omdat de nieuwe scanner groter bleek te zijn dan het voorziene lokaal.  Meteen deed hij ook een voorstel om hier een mouw aan te passen.  Dit zou wel ten koste gaan van een berging.

De directeur was razend:

“En dat zal niet waar zijn, hé !! We zitten nu al zo lang te werken aan dit project !! We hebben die berging nodig !! Ge moet het maar oplossen op een andere manier !! Waar zijn we mee bezig, seg ??? Jullie weten zeker niet wat dat kost ??

Helaas was er geen alternatief mogelijk en na wat heen en weer gediscussieer, verliet de directeur woedend de vergaderzaal en liet iedereen verbouwereerd achter.

Een week later zaten we allemaal samen terug in de vergaderzaal te wachten op de directeur.  Goedgemutst wandelde hij binnen en vroeg:

“En, hoe vordert het ?”

De architect reageerde verbaasd en zei:

“ Euh, we zitten nog altijd met dat probleem van vorige week.”

“En wat was dat ook alweer ?”

“Wel, de scanner was te groot voor dat lokaal en …”

Maar de directeur liet de architect niet uitpraten en hij stelde zo fier als een gieter exáct dezelfde oplossing voor die hem een week eerder nog een kleine hartaanval had bezorgd.

Ik moet u niet vertellen dat de stoom zowat uit onze oren kwam.

Later op de dag kwam de directeur onverwachts mijn kantoor binnengestapt:

“Miss Mockingbird, we hebben u aangenomen om de bouwprojecten van A tot Z op te volgen, zodat ik mij daar niets meer moet van aantrekken.  Maar ge ziet het hé – met dat lokaal van de scanner – ik kan u niet vertrouwen hé.  Ik moet er nog altijd bijzijn, anders geraakt het niet opgelost!”

Eerlijk, soms vroeg ik me af of ik niet in één of ander absurd TV programma was beland.

 

Geef me een like en ik blijf schrijven, geef me geen like en ik blijf ook schrijven ;-).  Likes zijn volledig anoniem :-).

2 thoughts on “‘t Kot was te klein

  1. cat31879 says:

    Dit voorbeeld werd ook aangehaald in ons lesuur psychologie. De werknemers vroegen aan de docent hoe ze dit probleem konden oplossen. Antwoord: je kan dit probleem niet oplossen, je kan wel loonsverhoging vragen. Die hebben ze ook gekregen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.