‘t Is proper

’n verhaaltje uit de oude doos

Ik twijfelde er niet aan dat dit nieuwe project er zou ingaan als zoete koek…

Samen met Misses Proper, de verantwoordelijke van de poetsdames, had ik afgesproken om een nieuw en efficiënter poetssysteem op poten te zetten in het hele bedrijf. De eerste testresultaten waren alvast veelbelovend!

Het zou een ingrijpende aanpassing betekenen, maar ik was dolenthousiast om deze nieuwe manier van werken in voege te brengen en ik werkte een zeer gedetailleerde berekening uit met investeringskosten en terugverdientijd, aangevuld met een Powerpoint presentatie die de methode uitvoerig toelichtte. Ik genoot al van het moment dat ik dit meesterwerk zou kunnen voorstellen aan de voltallige directie en hun goedkeurende blikken in ontvangst zou kunnen nemen. Hiervoor had ik ruim vooraf een afspraak geboekt in hun agenda.

Toen het moment suprême was aangebroken, zat ik samen met Misses Proper en de vertegenwoordigers van het poetssysteem in de vergaderzaal – mét verse koffie en koekjes – glunderend te wachten op de blijde intrede.

Niemand daagde op.

Ja, ze hadden het wel in hun agenda zien staan, maar meenden dat het niet zo belangrijk zou zijn, anders zou ik toch wel nog eens gebeld hebben, zeker … HALLO ??

Na stevig aandringen kwam er slechts één directielid naar de meeting en ik wenste hartsgrondig dat de grond onder mijn voeten was opengescheurd om me voor altijd op te slokken.

Enkele dagen na deze zielige vertoning kreeg ik een telefoontje van één van de aanwezige vertegenwoordigers: of ze alstublieft die fantastische rekeningsheet mochten hebben die ik gemaakt had, want zoiets gedetailleerd hadden ze nog nooit gezien en ze wilden het graag gebruiken om andere klanten te overtuigen. Ik was dolblij dat er toch íemand was die mijn noeste arbeid kon appreciëren. En zodoende werd de rekensheet geruild voor twintig fantastische poetsdoeken.

Meer dan vijftien jaar later zijn mijn poetsdoeken nog altijd in prima staat, zelfs na vele, vele wasbeurten. Zeg nu zelf, kan het leven nog beter zijn?

 

Geef me een like en ik blijf schrijven, geef me geen like en ik blijf ook schrijven ;-).  Likes zijn volledig anoniem :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.